Kaupan ala

Suomen suurin toimiala

Kaupan ala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia!

Kaupan eri toimialat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia erilaisille osaajille.

Alalla voi rakentaa juuri omannäköisen urapolun ja opintopolkuja alalle riittää niin peruskoulun kuin toisen ja kolmannen asteen opintojen jälkeen.

Kauppa näkyy ja vaikuttaa yhteiskunnassa laajasti ja monipuolisesti. Se jakaantuu vähittäis-, tukku- ja autokauppaan sekä tuotevalikoiman puolesta päivittäistavara- ja erikoistavarakauppaan, tavaratalokauppaan sekä tekniseen kauppaan.

Vähittäiskauppa

Vähittäiskauppa myy tuotteita suoraan asiakkaille päivittäistavara-, erikois- ja tavaratalokaupoissa. Kaupat voivat olla myymälöitä, verkkokauppoja tai niiden yhdistelmiä.

Tukkukauppa

Tukkukauppa kehittää tai ostaa tuotteita tai palveluja ja myy niitä eteenpäin esimerkiksi vähittäiskaupalle tai yrityksille.

Autokauppa

Autokauppa myy nimensä mukaisesti autoja sekä kuluttajille että yrityksille.

Päivittäistavarakauppa

Päivittäistavarakauppa myy meille tärkeitä arjen tuotteita, jotka yleensä keräämme itse myymälöistä tai verkkokaupoista.

Erikoiskauppa

Erikoiskaupat ovat erikoistavaroita ja niihin liittyviä palveluita tarjoavia vähittäiskauppoja, kuten vaate- ja kenkäkauppoja, huonekalu- ja sisustuskauppoja, kodintekniikka-, rauta- ja rakennustarvikekauppoja tai kirjakauppoja.

Tavaratalokauppa

Tavaratalokauppa on monen alan tavaroita myyvä myymälä tai verkkokauppa.

Tekninen kauppa

Tekninen kauppa on pääasiassa yritysten välistä kauppaa: teollisuuden ja rakentamisen tarvitsemien tuotteiden kuten raaka-aineiden, osien, komponenttien, tarvikkeiden, koneiden ja järjestelmien maahantuontia ja myyntiä sekä niihin liittyvien ratkaisuiden ja palveluiden toimittamista. 

Olipa kerran kauppa osa 1

Olipa kerran kauppa, osa 2